Wilt je weten welke kleuren het mooist bij je staan zodat je er nog beter uitziet?

Iemands kapsel en kleding bepalen voor een groot deel de eerste indruk die men maakt. Het kleurgebruik is daarbij vaak een onderschatte factor. Een kleurbehandeling wordt weliswaar vaak toegepast en er zijn legio kleurmogelijkheden, maar voor de klant is het soms moeilijk de juiste kleur te kiezen. Bovendien is de haarkleur een onderdeel van het totale kleurbeeld waartoe ook de make-up en de kleding horen.

De Colour Way K-test®
Voordat wij een kleurbehandeling beginnen voeren wij -als je daar prijs op stelt- kosteloos een kleuranalyse uit. Daarvoor gebruiken wij de De Colour Way K-test®. Dit is een snelle en betrouwbare kleurenanalyse die bekend is van het RTL4-programma "Looking Good".
In 1-3 minuten kunnen wij je een objectief en betrouwbaar kleuradvies geven dat ingaat op jouw persoonlijke kleurgevoel en karakter. Aan de hand van gerichte vragen, een werkboek met verschillende stalen, wordt eerst vastgesteld welk kleurtype je bent, waarna een kleurenwaaier je laat je zien welke kleuren het beste bij je passen. Op basis hiervan kan een ‘succesvolle’ haarkleur worden geselecteerd. Uiteraard met de allerbeste producten, zoals je dat van ons gewend bent.

Totaal kleuradvies
Niet alleen wordt met de K-test op een betrouwbare wijze een haarkleur vastgesteld, maar ook kunnen wij je een totaal kleuradvies geven voor de bijbehorende make-up en kleding, de juiste combinatie die evenwichtig is en je doet stralen. Met behulp van de K-test worden de ‘succesvolle’ kleuren bepaald die iemand intuïtief aanspreken en waarbij hij/zij prettig voelt. Dit geeft een gevoel van zekerheid. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich op een stijlvolle manier onderscheiden door hun persoonlijkheid te versterken. Met de Color Way methode hebben we een kleurtest gevonden die perfect aansluit bij deze filosofie.

Gecertificeerd
De K-test is bij onze stylisten in goede handen. Ze hebben allen een opleiding gevolgd om de resultaten van de K-test op de juiste wijze te beoordelen. De stylist kan nu gericht met de klant werken. De stylist kent de favoriete kleuren en kan daarop inspelen. Changes kappers staat met de Color Way K-test garant voor een objectief en deskundig advies en is daarom gecertificeerd om de test toe te passen. Ben je ook nieuwsgierig geworden naar deze unieke kleurtest? Maak dan snel een afspraak.

Mariëlle Bastiaansen van het TV-programma "Looking Good" gebruikte de Color-Way K-test. Dit programma was een aantal jaar geleden te zien op RTL 4. De snelheid waarmee je de juiste haarkleur kan vaststellen is zo snel en goed, dat zij dit in haar programma is gaan gebruiken. Dit is wat Mariëlle Bastiaansen over de K-test schrijft:

Nieuw seizoen staat voor nieuwe kleuren. Ook in de make-up zie je totaal andere tinten dan afgelopen seizoen en de haarproducten leveranciers hebben de nieuwste kleuren ook alweer gepresenteerd.

Soms heb je een dag dat mensen tegen je zeggen wat zie je er goed uit zonder dat je iets bijzonders hebt gedaan. Dat kan komen doordat je een kledingstuk, make-up of haar kleur hebt die je laten stralen. Je weet meestal uit ervaring wel welke tinten je mooi staan en welke je minder mooi staan. Maar als je moeite hebt om de juiste kleur te kiezen of een keer een bevestiging zou willen van je keuzes, dan is het misschien handig om een kleurtest te laten doen.

Dit is een manier waarbij je door middel van vier verschillende gekleurde doekjes, precies kunt bepalen welke tinten het beste bij je passen. Het is niet zo dat je dan bepaalde kleuren niet kunt dragen, maar het gaat erom dat de kleuren het dichtste bij je gezicht kleuren zijn uit jou pallet, dus make-up, haar en de kleur van de bovenkant van je kleding. De vier doekjes laten zien welke kleuren je lijnen en eventuele oneffenheden camoufleren of juist accentueren. Want je hebt een doekje met warme donkere en lichte tinten en doekjes met koele lichte en donkere tinten. Het unieke van de K-test is dat je emotie ook meespeelt. Want voor dat ze de doekjes omgaan hangen om de kleuren te bepalen, wordt er een test met je gedaan om te kijken in welke emotie je zit. Natuurlijk is het logisch dat je zomers andere behoefte hebt dan in de winter en dit is de enige test die daar rekening mee houdt ! Het leuke van deze test is dat je na afloop je eigen kleurpaspoort meekrijgt. Hierop staat op elk gebied wat jou beste kleuren zijn, zelfs of je beter goud of zilver kunt dragen. Leuk om een keer te doen en zeker handig bij het volgende kappersbezoek of tijdens een dagje shoppen !

Voor meer informatie over het gebruik van de K-test kun je contact met ons opnemen.